Wielrennen

Het grooste deel van de leden van TFC NOAD zit in de zomer op de racefiets, in de winter wordt de racefiets veelal in het vet gezet en wordt hij ingewisseld voor een ATB of crosser.
In de zomer wordt er fanatiek gefietst op de racefiets: er zijn leden binnnen de club die wel 25 duizend kilometer fietsen!


De raceweek begint op zaterdagochtend, met een trainingsrit van ongeveer 3 uur. Start om 9.00 uur bij de kerk in Peize.  Deze trainingsrit werd een aantal jaren goed bezocht, maar de laatste 2-3 jaar is de belangstelling tanend. Daarom is de tocht vorig jaar niet opgevoerd op onze wielrenkalender, maar op de ALV van 2016 gaf men blijk van missing van deze tocht. Daarom gaan we ook in  2017 trachten deze activiteit weer op te starten. Waar heen, en wie de route bepaalt is niet van te voren afgestemd, er is (in principe) geen bestuurslid bij. N.B. : kijk er niet van op dat je er alleen staat, houd ook het forum in de gaten omtrent eventuele fietsafspraken.  

 

Op de maandagavond is onze  "uitfietstocht". Deze tocht is voor de één om uit te fietsen van de weekendactiviteiten en voor de ander is dit de enige fietsavond. Deze avond is dan ook voor iedereen met een racefiets en de snelheid is maximaal 30km per uur. Er is altijd een bestuurslid van NOAD aanwezig die de route bepaalt en de snelheid bewaakt. 
Er wordt op maandagavond om 18:30 uur gestart tussen 27-3-2017 -t/m 24-4-2017 en in september weer om 18.30. De laatste maandagavondtraining  is 18 september 2017, daarna is het te vroeg donker. In de periode tussen mei & augustus wordt er om 19:00 uur gestart vanaf de kerk in Peize.

Op woensdag- en donderdagmiddag wordt er gefietst door de senioren: dit is dan ook de seniorenmiddag. De senioren vertrekken om 13:30 uur bij de kerk van Peize. Deze middag is er voor de senioren van TFC NOAD. Heb je tijd op woensdag- of donderdagmiddag en je wilt meefietsen en je bent of voelt je nog geen senior, dan kun je wel meefietsen, maar je dient je aan te passen aan de senioren: zij bepalen de route en de snelheid. Halverge de tocht wordt er een café aangedaan voor een bakje koffie al dan niet in de zon.

Op zondag van april tot en met september wordt er naar Gasselte gefietst, zowel vanuit Peize als Eelde. Op zondagochtend ligt het tempo hoger dan op de andere fietsmomenten, uiterraard wordt er wel naar iedereen omgekeken. Bij NOAD hanteren we wel het slogan 'samen uit, samen thuis'. De route is zo'n 80 kilometer en de snelheid komt gemiddeld rond de 31 km/u uit. In Peize wordt er gestart om 9:00 uur vanaf de kerk en in Eelde vanaf de parkeerplaats tegenover café Boelens.

Wil je een keer meefietsen op maandag, woensdag, donderdag of zondag? Mail dan naar het secretariaat. Meer info over een eventuele introcudiceeverzekering vind je op de pagina lid worden.

 

Facebook Twitter Pinterest
×